Kevät ja kukka kuosit
Kukkakuosit piristävät pukeutumista ja antavat asulle kesäisen tuulahduksen.

Kevät näkyy kukkakuosein ja kevein kankain – ”Pukeutumisessa suositaan nyt printtejä ja värejä”

Texin kevään ja kesän 2019 vaate- ja kenkätrendeissä nousee esille 80- ja 90-luku modernilla tvistillä: leveälahkeiset housut, tikkitakit ja paksupohjaiset tennarit sekä avokkaat ovat suosittuja sekä arjessa että juhlassa.

Luonnon inspiroimissa kevättekstiileissä näkyvät printit ja ilmavuus sekä hillityn ja räväkän tyylin vaihtelu.

– Maanläheisten sävyjen kuten okran ja taivaansinisen ohella valikoimassa on räväköitä värejä ja kuoseja, Texin yrittäjä Sirpa Vuokila esittelee b.young-naistenvaatemerkin tekstiilejä ja kertoo merkin tarjoavan vaatteita kokojen 36-48 välillä.

Muutaman vuoden jälkeen paluun tehneiden trenssitakkien aika on pian. Tikkitakit ovat aiempaa sporttisempia ja niin sanotut jokasään takit ulkonäöltään kaukana perinteisistä sadetakeista. Keinonahkatakit palvelevat myös syksyllä.

Ilmavat ja yksinkertaiset neuleet ovat tulevan kesän juttu. V-kaulus, ¾-hihat ja eläinkuosit ovat in.

– Leopardikuosia näkyy myös paidoissa ja mekoissa, joista jälkimmäisiä voi käyttää myös pitkinä paitapuseroina leggingsien tai farkkujen kanssa, Vuokila vinkkaa.

Trendikkäimmät mekot solmitaan nyt vyötärönauhalla. Kevyet ja rennot mekot käyvät sekä arkeen että juhlaan asusteita vaihtamalla.

Paidoissa on erilaisia resoreita ja pieniä, ilmettä antavia yksityiskohtia. Materiaaleja on yhdistelty luovasti ja väriskaala on laaja.

– Hihattomat paitajakut tekevät paluun. Hulmuavat ja viileät puserot ovat kesällä ihania, Vuokila esittelee.

B.youngin housuissa korkeat vyötäröt sekä leveät nilkkapituiset lahkeet ovat suosittuja normaalimittaisten kapealahkeisten housujen ohella. Kolitsikangasmaiset, toimistopukeutumiseenkin soveltuvat housut ovat rennot, mutta laskoksin huolitellut. Klassisen mustan rinnalla löytyy vaaleanharmaata ja roosaa.

– Farkut ovat tänä kesänä äärimmäisen joustavia, vaaleapesuisia, korkeavyötäröisiä ja kapeita. Lyhyempiä leveälahkeisia malleja on tulossa, Vuokila kertoo ja muistuttaa, että Texistä löytyy naisten farkkuja aina kokoon 50 asti.

Hameissa on kuoseja ja napituksia. Klassinen tyyli on helppo yhdistellä erilaisiin yläosiin.

B.youngin kevätmallisto
B.youngin kevätmalliston rennot jakut toimivat niin työ- kuin vapaa-ajanpukeutumisessa.
Duffy
Herkulliset värit ja normaalia paksummat pohjat ovat in Duffyn kevään ja kesän 2019 jalkinemallistossa.

Katse kenkiin

Texin edustama Duffy tarjoaa laajan valikoiman sekä naisten- että lastenjalkineita. Muodikkaissa malleissa löytyy kaikkea tennareista ja nilkkureista juhlakenkiin.

Kevään kuumin kenkätrendi on paksut pohjat, joita näkyy sekä tennareissa että avokkaissa. Paksut pohjat tuovat jalkineisiin mahtipontisuutta ja muistuttavat 90-luvusta. Pistokastennareissa ja avokkaissa suosittu materiaali on keinonahka, ja läppien levikkeiden ansiosta ne sujahtavat näppärästi myös leveälestisempään jalkaan.

– Ilmettä tuovat esimerkiksi niitti- ja vetoketjuyksityiskohdat. Tämän kesän värit kuten keltainen ja punainen ovat herkullisia klassista navy-sinistä sekä hempeää roosaa unohtamatta, Vuokila esittelee.

Myös kukkakuosit ovat suosittuja ja niillä on saatettu koristella esimerkiksi pohjan sivuosat.

Pitsitennarit sopivat asuun kuin asuun kiilakantansa ansiosta. Kangaskenkiin näyttävyyttä tuovat glittermäinen kiiltolanka ja kankaan muodoilla leikittely. Nilkkureiden piikkikorot, neliökannat, remmit ja eläinkuosit ovat näyttäviä ja antavat tyyliä koko asulle.

– Ballerinojakin näkyy taas sesongissa, Vuokila lisää.

Mukavuus ja laatu samassa paketissa

Naisille Duffylla on kenkiä koossa 36-41 ja lapsille koossa 26-35. Lapsille Texistä löytyy erityisesti tennareita, joissa suositaan helppoa tarrakiinnitystä.

– Ihania sandaaleita voi käyttää myös tarhassa tai koulussa sisäkenkinä. Myös naisille on joistain samoista malleista omia kokoja, Vuokila ihastelee.

Jalkineiden a ja o on laadukkuus.

– Duffyn kengät eivät ole ainoastaan trendikkäitä, vaan kautta linjan kevyitä ja jalalle miellyttäviä, Vuokila summaa.

Kevät Texillä
Printit ja räväkät värit tuovat vastapainoa maanläheisille ja hillityille sävyille.