Den bästa shoppingen i Lappland allt sedan 1977

Välkommen på rejäla och genuint förmånliga uppköp

Tampereen Säästö-TEX Oy är ett privat, inhemskt, i norra Finland starkt förankrat familjeföretag, verksamt inom detaljhandeln. Vi använder oss även av TEX som vårt marknadsföringsnamn; på så sätt har det i ett tjugotal år av kunderna använda smeknamnet fått en mer ”officiell” ställning. Genom att erbjuda genuint låga priser och ett anmärkningsvärt brett sortiment produkter strävar vi till att i våra kunders ögon vara den klart bästa stormarknaden i Lappland.

TEX historia fick sin början i Torneå

Företaget grundades år 1977 i gränsstaden Torneå, då Matti och Aira Vuokila, för att betjäna invånarna på båda sidor om gränsen, öppnade en detaljhandel på ungefär 100 kvadratmeter. Under årens lopp har vårt företag expanderat till att betjäna en ännu större kundkrets; idag verkar vi inte bara i Torneå utan även i Kemi, och sysselsätter över 100 anställda. Den lokala anknytningen kan även upplevas i TEX kundservice; stämningen är avslappnad, rättfram och behaglig, utan att glömma en dos humor.

Varuhuset med rejäla erbjudanden och fina produkter

Vi har från första början önskat fungera som en rejäl stormarknad med fina erbjudanden och ett brett sortiment. Vi har lyckats bra; TEX har tack vare våra finländska, svenska och norska kunder och vår toppenpersonal i dagsläget nått positionen som betydande detaljhandelskedja i norr. Vi är hela familjens varuhus, med ett svindlande brett sortiment produkter, utan svindlande höga priser. Välkommen på uppköp till permanent förmånliga priser!

TEX i ett nötskal

  • Grundat år 1977
  • Finländskt familjeföretag
  • 2 stora butiker: Torneå och Kemi
  • Vi sysselsätter över hundra anställda
  • Vänlig, lokal betjäning
  • Brett sortiment – med gott om inhemska produkter
  • Permanent låga priser